Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal kålpudding

 
Skriv ut

husmanskost - kålpudding

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kålen i småbitar och bryn den i en gryta. Rör om så att kålen blir lätt brynt, men absolut inte bränd. Lös upp buljongtärningen i kokande vatten. Häll blandningen och sojan i kålkastrullen. Rör om och låt puttra sakta under lock. Under tiden rör du samman köttfärs, hackad lök, salt, peppar. Häller i mjölken och sedan steker köttfärsen med hackade löken.
  2. Blanda allt i en form. Grädda i 200 grader på nedersta falsen tills färsen är genomgräddad och kålen fått färg (ca 30 min). Servera med rårörda lingon och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.