- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Marängtårta med lite kolhydrater, lite fett och mycket vitaminer och proteiner :)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt stevian lite pö om pö. Vispa till en hård marängsmet.
- Använd en rund bakform för att rita två cirklar på ett bakplåtspapper.
- Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut två bottnar genom att fylla cirklarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme.
- Under tiden blandar du fyllningen.
- Tärna melonen och mixa denna ihop med jordgubbarna till en puré.
- Mosa bananen och blanda med jordgubbes/melonpurén och kvargen. Låt stå i kylen.
- Låt marängbottnarna svalna och bred sedan på fyllningen. Lägg över den andra botten och blanda kvarg med stevia strö. Bred ut över tårtan.
- Dekorera med skivad kiwi, blandade bär och riven choklad.
- Servera direkt.
- OBS! Görs tårtan dagen innan, vänta med toppingen. Ställ de fyllda bottnarna i frysen fram till servering.
Publicerat den
9 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar