Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal sommartårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Marängtårta med lite kolhydrater, lite fett och mycket vitaminer och proteiner :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt stevian lite pö om pö. Vispa till en hård marängsmet.
  3. Använd en rund bakform för att rita två cirklar på ett bakplåtspapper.
  4. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut två bottnar genom att fylla cirklarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme.
  6. Under tiden blandar du fyllningen.
  7. Tärna melonen och mixa denna ihop med jordgubbarna till en puré.
  8. Mosa bananen och blanda med jordgubbes/melonpurén och kvargen. Låt stå i kylen.
  9. Låt marängbottnarna svalna och bred sedan på fyllningen. Lägg över den andra botten och blanda kvarg med stevia strö. Bred ut över tårtan.
  10. Dekorera med skivad kiwi, blandade bär och riven choklad.
  11. Servera direkt.
  12. OBS! Görs tårtan dagen innan, vänta med toppingen. Ställ de fyllda bottnarna i frysen fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.