Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smala potatisgratängen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god smal variant till vardags

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den och morötterna i skivor. Koka den på svag värme i kokosmjölk, salt, peppar och muskotnöt ca 8 minuter. Rör ner vitklök och lök och häll upp i en ugnssäker form. Strö ost över. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills potpatisen är mjuk och fått fin färg.
  2. Gratängen blir krämig och god om den får koka i mjölk. Häll sedan upp den i en form och gratinera med ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Evia 11 juli 2008

    Hej Det låter spännande med kokosmjölk i gratängen. När jag läste det tänkte jag att det måste bara provas, så jag återkommer med en kommentar när jag tillagat det. Ha det bra. Evia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.