Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smala scones med kvarg

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Dessa scones smakar likadant som vanliga scones, men degen är mer lätthanterad och kalorierna är något färre. Enda skillnaden är att scones gjorda på smör får en något krispigare yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Blanda de torra ingredienserna först, tillsätt sedan mjölk och kvarg och blanda ihop till en deg.
  3. Degen ska inte vara för kladdig eller för mjölig. Tillsätt mer mjöl och den är för kladdig, och mer mjölk om den är för mjölig.
  4. Forma till två runda och platta kakor och skär ett kors i varje kaka med en kniv. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna lite och bryt varje kaka i fyra delar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.