Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarig kokosäppelkaka

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Trött på den vanliga äppelkakan, testa då denna. Den har blivit familjens favoritefterrätt. Äpplena går utmärkt att byta ut till rabarber, päron eller någon annan favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta äpplena och lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner detta i smeten.
  3. Klicka kokossmeten över äpplena.
  4. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min, tills äpplena är mjuka och kokostäcket fått fin färg.
  5. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.