Smarrig kycklinggratäng

Detta är ett säkert kort, smakrik, färggrann och mycket uppskattad.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Smarrig kycklinggratäng
Källa: egen
Uppladdad av: Laurelia
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g kyckling- eller fläskfilé
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt bacon eller 100 g rökt skinka
1 tsk curry
100 g vitlöksost (färskost av philadelphiatyp)
200 g naturell färskost (av philadelphiatyp)
1 dl hönsbuljong
3 dl grädde
Salt
Peppar

Betyg (18 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
38389
Sparat:
2087

Gör så här

Stek filéerna. Hacka purjolök, skinka och paprika och stek. Lägg filéerna i en form. Smält ostarna i en kastrull. Häll i buljong och grädde, krydda med curry. Häll såsen över filéerna, strö över det stekta hacket. Salt och peppar vid behov.

Flera har frågat om man skall gratinera och jag säger att man kan göra vilket man vill. Är filéerna riktigt genomstekta går det bra att bara hälla över såsen och sedan strö på hacket. Vill man vara på den säkra sidan och man gillar att få den gratinerade ytan kan man med fördel göra det, förslagsvis 200° i 10-15 minuter, beroende på hur mycket man förstekt filéerna

Smaklig måltid.
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
av Annlis
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.