- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta är ett säkert kort, smakrik, färggrann och mycket uppskattad.
Instruktioner
- Stek filéerna. Hacka purjolök, skinka och paprika och stek. Lägg filéerna i en form. Smält ostarna i en kastrull. Häll i buljong och grädde, krydda med curry. Häll såsen över filéerna, strö över det stekta hacket. Salt och peppar vid behov.
- Flera har frågat om man skall gratinera och jag säger att man kan göra vilket man vill. Är filéerna riktigt genomstekta går det bra att bara hälla över såsen och sedan strö på hacket. Vill man vara på den säkra sidan och man gillar att få den gratinerade ytan kan man med fördel göra det, förslagsvis 200° i 10-15 minuter, beroende på hur mycket man förstekt filéerna
- Smaklig måltid.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur länge ska den vara i ugnen och vid vilken temperatur?
Jag undrar också om den inte ska gratineras i ugn. Ska den det, hur länge vilken ugnstemperatur? MVH/ Susette
Jag gratinerade i ugn ca 20 minuter 225 grader. Det blev verkligen gott!!
Vad använder du för typ av ost här? :o) Ska prova detta idag och ser fram emot resultatet!
Nybörjare som jag är undrar jag vad en vitlöksost är och var man kan få tag på en sådan! :) (Har precis flyttat hemifrån och allt känns väldigt nytt!)
Hej! Låter jättegod måste jag smaka
Den Smarriga Kycklinggratängen har jag gjort till middag idag, den blev jättegod. Jag bytte ut Paprikan mot en Rödlök eftersom vi inte tål paprika. Jag tog även i lite chilisås.
Vansinnigt gott! Såsen var superb! Tack för receptet! Det hamnar bland favoriterna direkt.
Kalas gott!!! Jag la faktiskt råa kycklingfilér i formen, och delade varje filé i 3 delar. Filérna blir oftast saftigare om man gör på detta vis. Strödde sedan över det stekta hacket och hälde såsen över. Gratinerade i ugnen i ca minuter....super gott blev det!!!!
Kalasgott recept! Har precis bjudit 18 personer på detta med fläskfilé(tog då kalvfond istället för hönsbuljong och tog bort curryn) på nyårsafton och det blev succé!! Alla ville ha med sig receptet hem..! Tack! :-)
Jätte god gratäng, är inte så förtjust i curry men det var inte så mycket av det så det smakade bra. Stekte inte kycklingen före utan lade den i formen direkt och slog över gräddblandningen, när halva tiden var kvar strödde jag över skinkan och det övriga, var i ugnen ca 1 timme. / Sonja
Bara hur god som helst !! MIn gubbe säjer t.o.m. att det var det godaste han hittills ätit , från Matklubben ! Det, skall du veta, är inte ett dåligt betyg! Kan inte vänta tills jag kommer till Sverige, om ngr veckor, och får laga det till min son. Är säker på att han åxå kommer att äta sig mer än mätt...inte så bra, kanske, men svårt att låta bli!! Tusen tack! Rose-Marie
Betyget blev lite olika hemma runt matbordet. Nästa gång använder jag nog cremefraiche och grädde istället för ostarna. Kan inte riktigt peka på varför jag inte var 100 % förtjust i såsen men i det stora hela så blir det garanterat godkänt och med cremefraiche och grädde i stället kommer det garanterat att falla mig i smaken till 100 %.
Underbar gratäng!!!! Fick högsta betyg när vi åt denna på jobbet. Mycket uppskattad! Kram Muminlotta!
kanon god TACK mimmimata
Smarrig var bara förnamnet. Toppen god, tack o 5 poäng.
Vad är gott att ha till? Pasta, ris, potatis???
Verkligen supergod!!!! En ny bjudrätt som uppskattades mycket. Tack!!!! :D
Jättegott! En klar 5:a från oss. Fast vi skippade curryn. Vi åt klyftpottais till. Mums!
Min dotter och jag var själva hemma och lagade denna supergoda kycklingrätt!! Vi hade inte paprika och purjolök hemma, tog champinjoner istället. Tack för ett gott recept!
Jag har just smakat på den smarriga kycklinggratängen. Såsen är ju helt underbar. Det blir högsta betyg från oss här i Nyköping.
Skar kycklingen i mindre bitar, stekte dem + "hacket". Istället för att laga allt detta som gratäng, blandade jag istället alla ingredienser ihop och gjorde det till en gryta. Serverade med kokt ris till. Betyg: 3.5-4 av 5 möjliga. Rekommenderas som vardagsmat. Perfekt som lunchlåda!
Gott!