Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig morotskaka med äkta glasyr

(16 kommentarer)  
Smarrig morotskaka med äkta glasyr Smarrig morotskaka med äkta glasyr Smarrig morotskaka med äkta glasyr
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God morotskaka med riktig philadelphiaost!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned olja och morötter. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan samman med det andra. Häll i en smörad och bröad form i 175 grader i 40 minuter. Låt svalna! Glasyr: Vispa samman och bred över kakan. Låt stå svalt.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • ljusglimtar 15 juli 2009

    En jättegod morotskaka. Den gick åt jättesnabbt. Ska göra den fler gånger. Tack för recept.

  • PetrolParadox 31 augusti 2009

    Gjorde den med lime istället för citronsaft, men det blev en väldigt mysig kaka som var både saftig till själva kakan, men glacyren räckte bra också! Ska fortsätta göra morotskakor av detta recept :)

  • Kluddiz 19 oktober 2009

    Jätte god morotskaka! Har gjort den två gånger på en vecka! Jätte uppskattad!! Rekomenderas starkt!!

  • mo0n 23 oktober 2009

    prövade att baka detta recept ikväll! riktigt gott, jag använde dock speltmjöl,och nyttigare socker, för att få en lite nyttigare kaka!

  • SofiaM85 26 februari 2010

    Fantastiskt god kaka =) Har gjort den tre helgen i rad nu, alltid lika gott och uppskattas mycket. Ska baka de även nästa helg och bjuda mina föräldrar, they're gonna love it! Sofia

  • Paine 25 april 2010

    Väldigt god kaka! Kommer lätt att göra den många gånger! :)

  • oreo 29 april 2011

    Såååå himla god!!! Har gjort den flera gånger och den uppskattas lika mycket varje gång!!

  • alda96 8 juli 2011

    Helt sjukt god morotskaka, jag la in 1.5 tsk bakpulver och ersatte 1 tsk med hjortonsalt, underbar kaka och glasyern blev "To die for" , la även i 1 tsk vaniljsocker i glasyren. Jag har bara en fråga, ifall man vill göra morotskakan i muffinsformar istället, har man i muffinsen under en lite kortare tid?

  • Mirakelkulan 3 oktober 2011

    Super smarrig - tack! Sa har sag min ut nar den va klar, gjorde tva lager :)

  • mimoschka 13 oktober 2011

    Jag gjorde i muffinsformar istället, blev lika bra! Hade ugnen på 200 grader istället & muffinsen inne i ca 15 min.

  • jennyolsson57 22 november 2011

    Så skönt med en morotskaka med riktig glasyr, den sötsliskiga glasyren man ibland får på caféer har jag verkligen tröttnat på! Alldra bäst blir det med citron i glasyren.

  • piasander 26 november 2011

    Helt underbar, glasyren var ju bara för perfekt!! Rekomenderas.

  • lena4 2 december 2011

    Väldigt god o mumsig. En femma i betyg.

  • jessicapersmark 22 mars 2012

    Inte bra att göra denna,, mycket svår att sluta äta av.. ;)

  • momma45 9 februari 2013

    Det här var första morotskakan jag bakat men det kommer bli fler. Den var lätt att baka och smaksättningen med kanel gjorde det där lilla extra. Det blev lite tjockt med glasyr så nästa gång kommer jag bre tunnare av det. Jag smaksätte glasyren med citron så den blev syrligare. Jag kommer att baka den här flera gånger.

  • centrino 7 december 2013

    Det absolut bästa receptet !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.