Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig rosa chokladmousse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smarrig chokladmousse. En smidig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk. Rör så att den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden och sedan resten. Rör i karamellfärgen. Häll upp i små glas. Låt moussen stå 2-3 timmar i kylen. Garnera med choklad. Ex 1/2 bit noblesse choklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • forestfairy 24 augusti 2009

    detta verkar gott...ska prova det ; )

  • miia69 20 juni 2012

    ÄR gott... Brukar använda vit toblerone och ha som fyllning i Rice Cripies tårta (passar sååå bra eftersom det behövs 4 äggvitor där ) - standard hos oss på midsommar tillsammans med massor av jordgubbar. Vid övriga fester brukar det bli hallon och eller blåbär!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.