- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Har du överblivet kött från en tidigare middag så passar det utmärkt att göra denna goda paj av det så har du ytterligare en god middag :-) Bottnen till denna tycker vi är godare än vanlig pajbotten samt dessutom nyttigare.
Instruktioner
- Nyp ihop smöret, vetemjölet, linfrön samt sesamfrön. Blanda i 2-3 msk kallt vatten. Skrapa degen på mjölat bakbord och forma degen rund samt kavla till drygt 30 cm i diameter. Rulla degen runt kaveln så är den lätt att flytta till formen som är 30 cm i diameter. Nagga och sätt degen i kylen så länge du tillreder fyllningen.
- Skär köttet i tärningar. Skölj och skär purjolöken i smala ringar. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor.
- Tag pajdegen ur kylskåpet och fyll den med först kött, sen purjolök ( spar lite till garneringen ) osten samt häll över äggblandningen. Garnera med lite purjoringar, paprikaringar och små tomater eller något annat kul du har hemma.
- Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ät gärna en god sallad och ett gott vin till.
Publicerat den
13 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar