- Serverar: 50 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Vanliga lussekatter blir ofta torra och tråkiga. Bakade istället bullar med saffran till lucia, fyllde med mandelmassa, smör och socker!! Riktigt smarriga blev de, Kan varmt rekommendera dessa!
Instruktioner
- Smält smör, slå sedan i mjölk och saffran, låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i bunken och slå på degvätskan. Slå i salt, kesella, socker och rör ordentligt. Slå i mjölet lite i taget. Knåda ordentligt. Låt jäsa i ca 45 minuter.
- Tag upp degen och knåda den på bakbordet. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på rikligt med smör, strö över råsocker och riv mandelmassan jämt över.
- Rulla ihop och dela i ca 1cm tjocka bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa i ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över råsocker och flagad mandel. Grädda i 200 grader i ca 10-13 minuter.
Publicerat den
12 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för detta receptet! Underbart goda och saftiga, min nya favorit mmmmm :-)
Tack för receptet! Otrolig succé under julen, så saftiga och goda!