Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarriga Lussebullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Vanliga lussekatter blir ofta torra och tråkiga. Bakade istället bullar med saffran till lucia, fyllde med mandelmassa, smör och socker!! Riktigt smarriga blev de, Kan varmt rekommendera dessa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör, slå sedan i mjölk och saffran, låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i bunken och slå på degvätskan. Slå i salt, kesella, socker och rör ordentligt. Slå i mjölet lite i taget. Knåda ordentligt. Låt jäsa i ca 45 minuter.
  2. Tag upp degen och knåda den på bakbordet. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på rikligt med smör, strö över råsocker och riv mandelmassan jämt över.
  3. Rulla ihop och dela i ca 1cm tjocka bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över råsocker och flagad mandel. Grädda i 200 grader i ca 10-13 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva_jonte 2 december 2012

    Tack för detta receptet! Underbart goda och saftiga, min nya favorit mmmmm :-)

  • Tallen 28 december 2014

    Tack för receptet! Otrolig succé under julen, så saftiga och goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.