- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett användbart brödrecept. Har gjort både franskbröd, bullar och korgbröd av detta recept.
Instruktioner
- Smula jäst i en bunke, häll över vattnet, låt jästen lösas upp. Häll i övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Arbeta ut 2 bröd. Låt jäsa på plåt i 30 minuter.
- Pensla med vatten och strö över vallmofrön (frivilligt), går även att pudra över lite mjöl om man inte tycker om vallmofrön.
- Obs! Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett enkelt och gott bröd som passar till det mesta!
Ett gott lättbakat bröd om uppskattades av alla i familjen
Gjorde brödet ikväll å super gott blev de, gick snabbt att göra..:)..mums..tog vetemjöl special istället..blev kanon..tack för ett bra recept..de kommer jag göra fler gånger..
detta blir morgondagens fukostbröd :) bara att tro o hoppas att pappa mamma o alla syskon ska gilla det :) men det tror jag att de kommer att göra för det ser as gott ut :)
Hittade detta recept för ett tag sedan och det är hur gott och lättbakat som helst. Jag använde Manitoba vetemjöl och det blev mycket fluffigt. Nu bakar jag det en gång i veckan.