Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrigt bröd

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett användbart brödrecept. Har gjort både franskbröd, bullar och korgbröd av detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke, häll över vattnet, låt jästen lösas upp. Häll i övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Arbeta ut 2 bröd. Låt jäsa på plåt i 30 minuter.
  2. Pensla med vatten och strö över vallmofrön (frivilligt), går även att pudra över lite mjöl om man inte tycker om vallmofrön.
  3. Obs! Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • zudette 7 december 2008

    Ett enkelt och gott bröd som passar till det mesta!

  • Matlotta 18 februari 2009

    Ett gott lättbakat bröd om uppskattades av alla i familjen

  • samcharlie 1 februari 2010

    Gjorde brödet ikväll å super gott blev de, gick snabbt att göra..:)..mums..tog vetemjöl special istället..blev kanon..tack för ett bra recept..de kommer jag göra fler gånger..

  • flisan9595 21 augusti 2011

    detta blir morgondagens fukostbröd :) bara att tro o hoppas att pappa mamma o alla syskon ska gilla det :) men det tror jag att de kommer att göra för det ser as gott ut :)

  • Varadero2a 23 december 2013

    Hittade detta recept för ett tag sedan och det är hur gott och lättbakat som helst. Jag använde Manitoba vetemjöl och det blev mycket fluffigt. Nu bakar jag det en gång i veckan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.