Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrigt matbröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett eget komponerat bröd som är lätt att variera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om.
  2. Tillsätt salt,sirap,olja,solroskärnor och krossade linfrön. Rör om så allt blir blandat. Tillsätt grahamsmjölet och vetekliet. Blanda runt. Ha i så mycket mjöl att den är lätt att arbeta med men ändå lite kladdig.
  3. Låt jäsa övertäckt i 40-45 minuter. Knåda degen och dela den i två bitar. forma till limpor och lägg på en klädd plåt eller använd brödformar.
  4. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda bröden längst ner i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  5. Låt svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • kattis63 5 september 2010

    Jättegott bröd! Tack för ett bra recept. Önskar dig en trevlig höstvecka! / Katarina

  • angeni 6 januari 2011

    Jättegott blev brödet. Hade dock inga solroskärnor hemma så tog lite rågkross istället men det blev supergott. Saftigt och fluffigt bröd! Detta kommer bakas igen, inte svårt alls att göra!

  • angeni 6 januari 2011

    Betyget missades en solklar 5:a

  • skyler 16 april 2012

    Jättegott och lätt att göra. Får bli mitt standardbröd för ett tag =)

  • Bappi 14 oktober 2014

    Har tryckfelsnisse varit framme angående saltet? Tog endast 1 tsk salt och det blev perfekt! Inget vetekli hemma så jag satte i 3/4 dl av pumpakärnor. Brödet mycket bra och därför blir det 5 st stjärnor/ kram

  • Bappi 10 januari 2015

    Absolut inte 1 msk salt, har nyss testat med det och det blev för salt. Minska mängden så blir brödet gott/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.