Ett eget komponerat bröd som är lätt att variera.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om.
- Tillsätt salt,sirap,olja,solroskärnor och krossade linfrön. Rör om så allt blir blandat. Tillsätt grahamsmjölet och vetekliet. Blanda runt. Ha i så mycket mjöl att den är lätt att arbeta med men ändå lite kladdig.
- Låt jäsa övertäckt i 40-45 minuter.
Knåda degen och dela den i två bitar. forma till limpor och lägg på en klädd plåt eller använd brödformar.
- Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Grädda bröden längst ner i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
- Låt svalna övertäckta på galler.
Publicerat den
12 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott bröd! Tack för ett bra recept. Önskar dig en trevlig höstvecka! / Katarina
Jättegott blev brödet. Hade dock inga solroskärnor hemma så tog lite rågkross istället men det blev supergott. Saftigt och fluffigt bröd! Detta kommer bakas igen, inte svårt alls att göra!
Betyget missades en solklar 5:a
Jättegott och lätt att göra. Får bli mitt standardbröd för ett tag =)
Har tryckfelsnisse varit framme angående saltet? Tog endast 1 tsk salt och det blev perfekt! Inget vetekli hemma så jag satte i 3/4 dl av pumpakärnor. Brödet mycket bra och därför blir det 5 st stjärnor/ kram
Absolut inte 1 msk salt, har nyss testat med det och det blev för salt. Minska mängden så blir brödet gott/ kram