Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel variant av en klassiker

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut två av smördegsplattorna något och lägg dem lite omlott i botten av en ugnsfast form. Skär fläskfilén i 1-1½ cm tjocka skivor och stek dem i lite smör eller margarin. Salta och peppra. Lägg dem på de utkavlade smördegsplattorna. Skiva champinjonerna och stek dem, blanda i philadelphiaosten och crème fraiche och rör ihop allt till en sås ( den blir ganska tjock ). Krydda med sojan. Bred ut svampsåsen över filén. Täck alltihop med de återstående två smördegsplattorna. Tryck ihop alla skarvar. Vispa upp ägget och pensla på smördegen. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills smördegen fått lite färg. Servera med potatisgratäng och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Toby1 14 januari 2010

    Lagade denna och det smakade underbart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.