Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsöverbakad köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fylliga smaker gömmer sig under frasigt lock! En egen liten gryta till varje middagsgäst är ett trevligt sätt att servera köttgryta, inte minst när den är smördegsöverbakad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ryggbiffen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och stek dem gyllenbruna i en klick smör. Hacka löken grovt. Hacka vitlöken och skär champinjonerna i kvartar. Lägg i löken, vitlöken och champinjonerna och låt dem steka med i några minuter. Häll på buljongen och tillsätt repad timjan och dijonsenap. åt småkoka ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Pensla kanterna på portionsformarna med äggula. Fördela köttgrytan i formarna. Skär ut smördegen i rundlar med diameter som är lite större än formarna. Lägg rundlarna som lock över formarna, tryck till kanterna med en gaffel och pensla försiktigt rundlarna med äggula. Krydda locket med flingsalt, grovmald svartpeppar och lite chiliflakes.
  4. Baka formarna i ugnen 10-15 minuter tills locket har fått fin färg. Servera med nykokt potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.