- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Läckra smördegspuffar som kan av njutas i olika storlekar beroende på om de ska ätas som snittar, förrätt eller varmrätt.
Instruktioner
- Receptet är beräknat på 6 bitar som kan serveras som förrätt till 6 personer eller varmrätt till ca 3. Förrätt/snittar görs med mindre bitar smördeg, det är bara att prova sig fram!
- Rensa eventuellt svampen, skär i mindre bitar. Tina smördegen, dela den i 6 bitar om den inte redan är delad.
- Vik in knappt en cm från varje sida och tryck till ordentligt så bitarna får en vikt kant. Grädda gyllenbruna och puffiga enligt anvisning på förpackningen.
- Smält smöret och stek svampen. Pudra över mjölet och blanda det ordentligt med smöret. Tillsätt mjölken lite i taget under konstant omrörning.
- Koka upp så stuvningen tjocknar, red ev av med mer mjöl utrört i lite mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Knacka hål på smördegspuffarna och fördela stuvningen i dem, servera omedelbart.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod! Jag gjorde bort mig och kryddade lite för mycket, men det var häftigt, och kan verkligen vara gott om man inte gör min miss. Simpelt att göra, också!