Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåspepparkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En lite kraftigare pepparkaka, som påminner om filmjölksbröd men med mer kryddsmak. Kakan skär i skivor, som breds med smör och äts som smörgås. En god marmelad passar också jättebra, eller bara att äta som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160-175 grader.
  2. Blanda väl ihop mjöl, socker och kryddor i en skål. Värm sirapen så att den blir rinnande och blanda den med grädden.
  3. Rör ner mjölblandningen i sirapsgrädden och rör smeten ordentligt, gärna med elvisp, så att den blir jämn och slät. Lös upp bikarbonaten i det ljumma vattnet och blanda ner den i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form ca 2 liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 70-80 minuter. Om kakan blir mörk på ytan lägger du över ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan och låt den kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.