Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med fisk och räkor

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna smörgåstårta gör alltid succé. Fantastiskt god! Kokt fisk är huvudingrediensen i tårtans fyllning. En ny och god idé som ger en enhetlig, fräsch, nästan havsdoftande smak. Tårtan är samtidigt mättande, men ändå mager med en sås av inte alltför mycket majonnäs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa räkorna till garneringen. Lägg stjärtarna i kylen och koka skalen med 2 dl vatten i 10 minuter under omrörning då och då. Sila bort skalen.
  2. Häll ½ dl av räkspadet i en skål, resten i en kastrull med dillen och ½ tsk salt. Koka det 1 minut. Lägg i torsken och låt den sjuda färdig. Det tar inte lång tid. Sila bort spadet väl. Mosa torsken i det sparade räkspadet., klipp i lite dill och låt massan svalna.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen. Mosa och rör ner ett av de hårdkokta äggen + en vita (resten, ett ägg och en gula sparas till garneringen).
  4. Rör också ner purjolöken, hackade rädisor eller sparris i små bitar, torsken och kaviaren (stenbitsrom).
  5. Tillsätt mer majonnäs om massan blir för kompakt. Avsmaka med mer chilisås eller citron.
  6. Bred tunt med smör på brödskivorna. Lägg samman dem två och två med fyllningen emellan. Täck tårtan med folie och sätt den kallt några timmar.
  7. Garnering: Blanda ost, gräddfil och citronsaft och bred det över tårtan.
  8. Hacka det sista ägget + gulan och lägg det i ränder över tårtan. Lägg på räkor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.