Smörgåstårta med italienska influenser

Det går inte att göra en fettsnål smörgåstårta, men jag har dragit ner på de flesta fettrika "självklara" alternativen. Fredrik Björlin från Svenska Kocklandslaget gav mig tummen upp för denna tårta samt att han tog den 2 ggr. Det är positiv kritik!

Det går självklart att använda glutenfritt bröd till denna, men då rekomenderar jag att den får stå och dra sig en natt så att den inte blir lika torr.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Betyg (1 röst)
Antal personer
14-16
Smörgåstårta med italienska influenser

Gör så här

Mosa Gorgonzolan till små bitar. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och oliverna fint. Grovhacka basilika och ruccola. Blanda kesella, crème fraiche, gorgonzolan, soltorkade tomaterna, oliverna, basilikan och ruccolasalladen. Pressa i vitlökarna och blanda väl igen. Ställ blandningen i kylen.

Kantskär landgångarna och lägg dem i en plastpåse om det tar tid, så att de inte torkar. När du bygger tårtan sen, så är det viktigt att du lägger bröden åt "motsatt håll". Dvs, om du lägger de första 3 bröden på längden, så lägger du nästa lager på bredden. Annars håller tårtan inte ihop om du bara staplar brödet på varandra. (Fråga om du inte förstår).

Lägg ut 3 kantskurna bröd mot varandra och ta
ca ⅓ del av fyllningen och bred ut. Se till att smeta ut överallt, så att varenda brödbit har smet. Lägg sedan bröd som ovan anvisat i motsatt håll och upprepa med fyllningen. När du lagt de sista bröden och toppat med fyllningen, så kan man gå 2 vägar nu. Den ena är att göra klar tårtan med garnityr och den andra är att plasta in den med gladpack och låta den suga upp vätskan i kyl i 1 dygn. Låter du den stå i kylen, så blir den inte lika torr, men den här fungerar utmärkt att servera på en gång (så jag gjorde till Fredrik Björlin).

Garnering:
Använd en slickepott (gummiskrapa) och täck ytterkanterna med Kesella. Garnera efter smak. Helst så att varje bit är lik den andre.

Smaklig måltid!

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Gorgonzola, soltorkade tomat, Svarta urkärnade oliver, Kesella, lätt Crème fraiche, Vitlök, Basilika, ruccola, Landgångsbröd, Kesella, Ruccolasallad, Körsbärstomater, Svarta oliver, Parmaskinka, Salami
Visningar:
16413
Sparat:
363

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Kycklingsmörgås
av anluk
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.