Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

smörgåstårta skagen

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gjorde det här receptet till midsommar. Gick verkligen hem, men den blir nästan bäst om den får stå två dagar att dra in

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära bort kanterna på rostbrödet. Sedan skalas räkorna, crabsticken skärs i små bitar och hälften av räkorna klipps ner.
  2. Vispa grädden rätt hård och rör sedan försiktigt i crème fraichen och majonnäsen. Krydda med salt och peppar och smaka av.
  3. Häll ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda i räkorna, crabsticken, dill och citron. Rör om och smaka av. Var lite försiktig med citronen.
  4. Lägg ut mellan 8 och 10 skivor bröd på en bricka och bred på första fyllningen, lägg på andra lagret bröd.
  5. Skär ner laxen i små bitar och blanda med ca 1/3 av grundsmeten, blanda även ner dill och citron och smaka av. Bred ut på andra lagret av bröd.
  6. Lägg sedan en sista lager av bröd och häll på det sista av grundsmeten och bred ut över hela tårtan och runt på sidorna så att hela brödet täcks.
  7. Låt sedan stå i minst ett dygn.
  8. Dekoration:
  9. Skär gurka i tunna skivor och sätt de runt sidorna på tårtan. Lägg även halvmånar med gurka som det yttersta lagret ovanpå tårtan. Lägg sedan äggskivor innanför gurkan.
  10. Skär tomaterna i tunna klyftor och lägg de innanför äggen.
  11. Gör sedan rosor av laxen, detta görs enklast genom att vira laxen runt ett finger och sedan trycks ner i tårtan innanför tomaterna.
  12. Skala resten av räkorna och klipp ner de och lägg i mitten av tårtan.
  13. Som avslutning så tar du två gurkskivor och en citronskiva och gör snitt från mitten och ut mot en av kanterna och vrider kanterna åt varsitt håll och tryck ner mitt på tårtan och sätt dit två dillkvistar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Distiller 2 januari 2009

  • AnnaStella 2 september 2009

    Den blev en success!! Hjärtligt tack för det!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.