Det är inte mycket man hinner på en kvart. Dessa scones är dock ett undantag, för det tar faktiskt bara 15 minuter att baka dem.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Knåda in matfettet i blandningen tills blandningen är grynig.
- Häll ner mjölken och rör samman degen. Knåda ihop degen till en boll med fingrarna. Lägg degen i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Pressa samman degen med lätt mjölade fingrar tills den har fått formen av en fyrkant, 20x30 cm.
- Använd baksidan av en stekspade eller den egglösa sidan av en kniv. Tryck ut 12 lika stora bitar utan att skära helt igenom degen. Baka i ugnen tills färgen är gyllengul, ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller i ca 10 minuter. Servera sconesen ljumma.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar