Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkokt torsk

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott, enkelt och mättande. Detta är en av de rätter som jag okynnes äter, fortsätter liksom även fast man är mätt. Måste provas, om man aldrig ätit det. Inget för bantare!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp potatis i en kastrull med saltat vatten. Under tiden lägg äggen i en annan kastrull, och fyll upp med vatten tills det täcker. När det börjar sjuda(bubbla), sänk värmen och sätt klockan på 7 minuter. I en tredje kastrull, lägg torskfiléerna bredvid varandra på botten och klicka över 100 g av smöret. Peppra med vitpeppar.
  2. När potatisen bara har någon minut kvar och äggen är färdigkokta, kan du sätta på plattan under torsken. Var noga med att den inte är överkokt, den ska inte falla isär alltför lätt. När den är genomvit är den klar. Skala äggen och hacka fint. Smält resten av smöret under tiden.
  3. Servera torsk, kokt potatis(som också skulle kunna serveras pressad), hackat ägg och smör(som sås) med ärtor. Jag har även serverat snabbfräst purjolök och tomat till. Vill du ha extra smak, kan du strö över dill eller citronpeppar, eller pressa lite citron överst! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sannado 6 mars 2010

    Hur gott som helst:-)

  • amajan 18 december 2014

    Ska det inte vara salt på fisken ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.