Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

S´mores pie

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det här är en paj för dig som älskar choklad. Kombinationen av kex, len chokladtryffel och maräng "makes you scream for some more" - därav namnet S´mores pie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda dem med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
  3. Fodra en rund pajform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med smeten. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt det svalna helt.
  4. Hacka chokladen till chokladtryffeln och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Låt stå några minuter och mixa slätt med en stavmixer. Plasta över bunken och låt svalna till rumstemperatur.
  5. Lägg minimarshmallows i botten på pajskalet och häll över tryffeln. Stoppa in pajen i kylen så att tryffeln sätter sig.
  6. Vispa äggvitan till marängen till hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa så tills marängen är ljummen.
  7. Fördela marängen jämnt över hela pajen eller spritsa toppar. Bränn av den med en gasbrännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.