Det här är en paj för dig som älskar choklad. Kombinationen av kex, len chokladtryffel och maräng "makes you scream for some more" - därav namnet S´mores pie.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda dem med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
- Fodra en rund pajform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med smeten. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt det svalna helt.
- Hacka chokladen till chokladtryffeln och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen.
Låt stå några minuter och mixa slätt med en stavmixer. Plasta över bunken och låt svalna till rumstemperatur.
- Lägg minimarshmallows i botten på pajskalet och häll över tryffeln. Stoppa in pajen i kylen så att tryffeln sätter sig.
- Vispa äggvitan till marängen till hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa så tills marängen är ljummen.
- Fördela marängen jämnt över hela pajen eller spritsa toppar. Bränn av den med en gasbrännare.
Publicerat den
23 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar