Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans brödpinnar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Farligt goda pinnar om man älskar bröd. Jättegoda att dippa i färskost, har blivit efterfrågade hos mig sen jag bjöd på dem vid ett kalas som förrätt tillsammans med flera olika färskostar och grönsaksstavar. Lite tråkig bild men den enda jag har just nu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda allt utom saltet. Arbeta i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 5 min. Låt degen vila i 30 minuter.
  3. Dela degen i 3 delar. Rulla varje del i ca 50 cm rullar. Skär varje rulle i ca 20 bitar. Rulla varje bit till en pinne. Pensla med vatten och strö på toppingen.
  4. Lägg på plåt med bakpapper, ca 3 cm mellan varje pinne. Jäs i ca 45 min i rumstemperatur.
  5. Grädda pinnarna i ca 10-12 min, tills de har fin gyllenbrun färg. Låt dem torka efter i rumstemperatur under bakduk. Förvara pinnarna torrt och mörkt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • petrasjostrom 1 maj 2012

    Bakade de här till en grillfest, och de var väldigt uppskattade! Klar 5:a för mig!

  • rallysmulan 2 maj 2012

    Tack:) Vad kul att de blev uppskattade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.