Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans enkla kycklinglår

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegoda, enkla, billiga. Går att grilla istället för att steka i ugn. Jag använder fem peppar från Santa Maria. Den innehåller, vit, svart, grön, rosé och kryddpeppar. Jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg låren i en långpanna med lite olja under eller bakpapper.
  3. Häll sojan och oljan i en liten skål. Lägg kryddorna i en mortel och krossa dem lite grovt. Lägg dem i sojan och oljan. Blanda noga och låt gärna stå i 5 minuter så smaken går ut i oljan/sojan.
  4. Pensla sen låren med blandningen. In ugnen i ca 35-40 min. De blir väldigt mörka p g a sojan. Passar till väldigt mycket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.