Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans grova bröd

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Fruktigt Gott gott i gott gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Var noga med att väga ingredienserna. Blanda rågkross, vetekross, linfrö, solrosfrö, russin, äpple, aprikos och vetekli med vattnet och låt stå cirka 30 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör samman till en kladdig grötliknande deg. Sätt ugnen på 160 grader. Sätt bakpapper i långpannor och häll i smeten. Det blir 6 limpor som väger cirka 600 g stycken. Grädda i cirka 1 1/2 timme. När de svalnat sätt dem i plastpåse då de annars torkar lätt.
  2. Serveras skurna i tunna skivor, gärna med äppelmarmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.