- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En kaka jag hittade på häromdagen. Lite annorlunda men god. Jag hade redan fyllt frysen med olika äppelpajer och äppelkakor med kanel, så nu ville jag ha nåt annorlunda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form men löstagbar kant.
- Blanda margarinet med båda mjölsorterna och bakpulvret. Blanda med en elvisp.
- Vispa socker och ägg poröst. Blanda ihop de båda smeterna. I med vattnet och vaniljaromen. Bred ut hälften av smeten i formen. Bred på äppelmoset försiktigt. Bred på resten av smeten.
- Hacka kardemummakärnorna i en mortel och blanda med ca 2 msk socker. Skala och klyfta äpplena och rulla dem i sockret och kardemumman.
Tryck sen ner klyftorna i smeten.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter (totalt). När det gått ca 20 minuter av tiden så börja med toscatäcket.
- Grovhacka nötterna. Lägg allt i en kastrull och värm massan försiktigt så den tjocknar lite. Ska ej koka!
Ta ut formen med kakan när det gått ca 30 minuter. Bred på toscatäcket och in i ugnen igen i ca 15 minuter tills täcket fått fin färg.
- Jag tog ett väldigt tunt täcke på min kaka, men man kan ta ett tjockare om man vill ha det mer klassiska toscatäcket som brukar vara med mandelspån.
- Låt kakan kallan innan du lossar den ur formen. Den är lite ömtålig så var försiktig.
Publicerat den
14 september 2011
Skriv kommentar