- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Himmelskt goda tacopajer i portionspajer, jag använde folieformar med diameter på 18 cm.
Funkar perfekt att grädda nästan klara, som jag gjort på bilden. Sen stoppa i frysen och när dom ska ätas, tas dom fram kvällen innan och tinas i kylen över natten. Lagas klart/värms i ugnen. ca 175 grader i 20 minuter.
Smakar då som nygjorda:) Mums!!
Instruktioner
- Börja med att göra degen.
Blanda mjölet med margarinet och sen i med vattnet.
Blanda allt noga och lägg sen i en påse och in i kylen under 30 minuter.
- Nu tar du och startar ugnen, 175 grader.
- Hacka lök och paprika.
Häll oljan i en stekpanna och fräs nötfärsen nästan klar. Tillsätt lök och paprikan och fräs klart allt. Tillsätt majs, tacokryddan, vatten, chilisåsen och chipotlepastan. Puttra allt i 5 minuter.
- Riv osten.
- Blanda crème fraiche och philadelphiaosten.
- Ta fram degen ur kylen och dela degen i fem delar.
Kavla ut runda plattor av varje klump.
Lägg degplattan i en folieform och tryck ut degen om det behövs. Lägg folieremsor på kanterna. Detta hindrar degen från att kana ner och gör att kanterna inte blir brända när man sen gräddar pajen.
- Picka skalens botten med gaffel.
- Ta nu och förgrädda skalen i ca 10 minuter.
- Lägg en femtedel av färsen på botten av formarna.
Bred på en femtedel av chunky salsan.
Bred på en femtedel av crème fraiche och pihiladelphiaröran. Avsluta med en femtedel av den rivna osten.
- Upprepa med alla pajerna.
- Sen gräddas dom i ca 10-20 minuter, tills osten smält och om man ska äta dom direkt, tills osten fått färg. Om man ska äta en annan dag ska osten bara precis smälta så allt geggas ihop.
- Om man vill kan man servera en god sallad till.
Smaklig måltid!!
Publicerat den
1 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska med det snaraste prova ditt recept :-D Du ska ha alla PLUS det går att få för din fantastiska receptbeskrivning ++++++++++ (Den ska jag försöka kopiera när jag lägger ut recept)
Men vad gulligt sagt av dig :-)