Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans sambal biffar

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegoda biffar/köttbullar i jumbostorlek:) Enkla att göra och lite variation istället för de gamla vanliga biffarna/köttbullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka svampen och löken. Lägg det i en skål, lägg i färsen och blanda noga. I med äggen, sambal oleken och kryddorna och blanda lite mer.
  3. Jag brukar blanda smeten lite extra eftersom jag inte har i ströbröd. De håller ihop lite bättre då och det är viktigt eftersom jag har i lök och svamp i bitar.
  4. Smält margarin i en stekpanna och rulla stora bollar som du lägger i. Stek varje biff lite så de får lite färg och håller formen någorlunda. Sen lägger du alla biffar i en långpanna och stoppar in i ugnen. Låt de vara där mellan 10-20 minuter, beroende på hur stora du gjort dem.
  5. När de är klara så serverar du dem som du vill, men jag brukar lägga dem i pastasåsen jag brukar göra och servera med pasta till, mmm. Eller så kan jag lägga dem i en tortilla med lite annat gott, inte alls dumt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.