Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans senapsrotsaker med korv/bacon och parmesan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod, viktvänlig trots matgrädde och parmesan,då det blir många portioner. Går att göra ännu magrare med annan magrare ost. Den blir krämig och smälter i munnen. En ny favorit här hemma:) Portionerna är beräknade för oss som vill minska i vikt och äter små portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen på 200 grader.
  2. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Koka upp vattnet.
  3. Strimla alla rotfrukter. När vattnet kokar så lägg i rotsakerna. Låt koka ca 15 min tills lite mjuka.
  4. Under tiden river du osten och blandar hälften i en skål med matgrädden och senapen. Krydda efter egen smak.
  5. Strimla falukorven. Klipp baconet i små bitar och fräs lätt i en stekpanna. Häll bort det överflödiga fettet när det är klart.
  6. Ta en ugnsform och lägg de silade rotsakerna i den. Lägg på korven och baconet. Sen häller du på ostblandingen och rör runt lite utan att blanda ner korven och baconet.
  7. Avsluta med att strö över resterande ost.
  8. Grädda långt ner i ugnen ca 40 minuter. Efter 20 minuter kan du behöva lägga på lite folie.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 18 oktober 2011

    Det här var gott. Eftersom vi i familjen inte tänker viktvänligt så ökade jag naturligtvis korvmängden. Jag använde bara morötter och potatis. Nästa gång ska jag inte förvälla grönsakerna. Blir färdigt ganska så fort ändå när man har rivit dem tycker jag... Blev en klar favorit....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.