- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegod, viktvänlig trots matgrädde och parmesan,då det blir många portioner. Går att göra ännu magrare med annan magrare ost. Den blir krämig och smälter i munnen. En ny favorit här hemma:)
Portionerna är beräknade för oss som vill minska i vikt och äter små portioner.
Instruktioner
- Ugnen på 200 grader.
- Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen.
Koka upp vattnet.
- Strimla alla rotfrukter. När vattnet kokar så lägg i rotsakerna. Låt koka ca 15 min tills lite mjuka.
- Under tiden river du osten och blandar hälften i en skål med matgrädden och senapen. Krydda efter egen smak.
- Strimla falukorven. Klipp baconet i små bitar och fräs lätt i en stekpanna. Häll bort det överflödiga fettet när det är klart.
- Ta en ugnsform och lägg de silade rotsakerna i den.
Lägg på korven och baconet. Sen häller du på ostblandingen och rör runt lite utan att blanda ner korven och baconet.
- Avsluta med att strö över resterande ost.
- Grädda långt ner i ugnen ca 40 minuter. Efter 20 minuter kan du behöva lägga på lite folie.
Publicerat den
30 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var gott. Eftersom vi i familjen inte tänker viktvänligt så ökade jag naturligtvis korvmängden. Jag använde bara morötter och potatis. Nästa gång ska jag inte förvälla grönsakerna. Blir färdigt ganska så fort ändå när man har rivit dem tycker jag... Blev en klar favorit....