Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smuliga citronrutor

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Frasig botten med ett friskt och fräscht citrontäcke och glasyr på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smuldeg:
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg. Smula ner den i en långpanna, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Citrontäcke:
  5. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  6. Häll ut citronsmeten i ett tunt lager över smuldegen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den kallna i formen.
  7. Glasyr:
  8. Blanda florsocker och citronsaft. Tillsätt eventuellt lite vatten.
  9. Ringla glasyren över kakan. Låt den stelna innan du skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.