Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smuliga hallonrutor

 
  • Serverar: 26-30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gudomligt goda och mjuka hallonrutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
  3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke (detta ska strös över kakan).
  4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
  5. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm.
  6. Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken.
  7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.