- Serverar: 26-30 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Gudomligt goda och mjuka hallonrutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
- Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke (detta ska strös över kakan).
- Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
- Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm.
- Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.
Publicerat den
4 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar