- Serverar: 8 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Jätteenkel men smarrig och elegant smulpaj i glas med vaniljgrädde.
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen.
Smula degen i en långpanna och baka i ugn på 175 gr i ca 8 min. Rör runt så att smulorna bakas jämt gyllenbruna.
- Vispa grädden och vänd ner Kesella.
Gör egen kompott av önskad frukt (t ex äppelkompott).
- Bottna glasen med fruktkompott, strö över smuldeg.
Toppa med vaniljgrädde och lite smulor. Garnera med några bär.
- Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med råsocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
Publicerat den
4 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var kul att göra - och god! Extra fint blir det i glas med fot. Den blev en bra avslutning på min bjudning. Tack!
Ser verkligen god och trevlig ut, får bli desseren till kvällens kräftskiva// Illil