Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj jordgubb och vit choklad

(17 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Tina jordgubbarna om de är frysta. riv chokladen med rivjärn eller kör den mixern. Lägg jordgubbarna i botten av formen. Fördela smuldegen över jordgubbarna. Strö sen över den rivna eller mixade chokladen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås, spary grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • Heisjo 9 mars 2008

    Supergott!! Använde frysta jordgubbar och gjorde 2 mindre formar. har foto som jag kommer ladda upp vid tillfälle! Tackar!

  • Heisjo 10 mars 2008

    Här kommer den utlovade bilden!

  • ida85 19 oktober 2008

    denna måste jag prova ! (: älskar efterätter med vit choklad !

  • Pling007 21 maj 2010

    Verkar vara en bra födelsedagsdessert för en Tvilling :) ! Hur smarrig som helst!!!

  • lekmanhansen 21 maj 2010

    1 dl jordgubbar? är inte det lite lite? och hur mkt är en vit chockladkaka?

  • yvonneja 20 augusti 2010

    Är receptet för 1 person ? Kan aldrig räcka till 4-6 pers.

  • mat-ilda 22 augusti 2010

    Kanon GOD.

  • Matnovisen 23 augusti 2010

    1 dl jordgubbar!!!!!!!! Kan inte vara mer än 5-6 stycken.

  • strimma21 27 augusti 2010

    I mitt recept är det 1 liter jordubbar och 100 gram vit choklad (som hackas grovt och blandas med smulorna och strös över jordgubbarna). Jordgubbarna brukar jag blanda runt i vit sirap så blir det makalöst gott!

  • vernis 7 november 2010

    har ändrat till en liter

  • vernis 7 november 2010

    en liter jordgubbar

  • Fia1976 12 augusti 2011

    Testade den här pajen idag och den var helt enkelt ljuvlig.

  • Pokermiljon 29 augusti 2011

    Underbar paj! Lyckades få tag på 1 liter färska jordgubbar fast säsongen är så gott som över. Eftersom jag var rädd att det skulle bli för lite dubblade jag pajsmeten och gjorde den i en stor låg form. Räckte mer än väl till 8 personer som dessert på en middag. Nästa gång ska jag blanda chokladen med smuldegen för den ville brännas lite när den låg på toppen. Makalöst gott med jordgubb i kombination med choklad och lite lättvispad grädde. Det här kommer att bli en "standard" hemma hos oss. Tusen tack för receptet

  • flumhum 28 september 2011

    Testade att göra denna paj kl 21.39 i kväll då vi vart väldans sugna på något gott, men hade ju ingen vit choklad så jag tog lite kokos i stället vart super gott!

  • nina85 7 november 2011

    sååå god! bästa jag bjudit mina gäster på :) men man behöver inget socker om man tar frysta gubbar.. och mycket bättre att blanda i chokladen i smuldegen.. tack för detta recept!

  • a-a 9 juli 2013

    Underbart goda, bästa betyg.

  • Pokermiljon 27 augusti 2013

    Nu har jag testat att blanda chokladen i degen: perfekt! Har också gjort den med hallon, också det blev jättegott även om jordgubbar var ett strå vassare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.