Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultrontårta

 
Skriv ut

Har ej testat, här uppe har precis smultronen stått i blom. Får bli ett senare projekt. Men håll med om att tårtan verkar vara en mumsig liten sak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet mot slutet.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
  4. Lägg gelatinet i kallt vatten minst 10 minuter.
  5. Vispa gulor och socker mycket pösigt. Rör ner citronskal och citron- och apelsinsaften.
  6. Vispa grädden till hårt skum och rör ner den i äggulsmeten. Smält gelatinet på svag värme och rör försiktigt ner i smeten. Blanda i smultronen. Ställ i kylen ca 10 minuter, fromagen ska vara krämig.
  7. Dela kakan i två bottnar och bred hallonsylt emellan. Ställ tillbaka kakan i formen och fyll den med fromage- och bär blandningen.
  8. Bred vispad grädde över tårtan och toppa med smultron.
  9. Tips: Här förenklar det nog om man använder en form med löstagbar kant, eftersom tårtan ska tillbaka i formen när fromagen ska tillsättas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.