Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småkakor med fikon

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Honung och fikon ger sötman i kakorna. Njut dem till kaffet eller till ett litet glas portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut mjöl och mandelmjöl på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mjölet 5-7 minuter. Låt svalna. Häll mjölet i en matberedare eller skål och finfördela smöret däri.
  3. Tillsätt finhackade fikon, honung, citron- och apelsinskal samt nejlikor och kanel. Avsluta med apelsinsaft och blanda ihop till en deg. Låt degen vila 20 minuter i kylen.
  4. Sätt under tiden ugnen på 180 grader.
  5. Dela degen i små bitar och forma till små "horn" Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg.
  6. Vänd dem i florsocker medan de fortfarande är varma. Låt dem svalna innan du lägger dem i tättslutande burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.