Honung och fikon ger sötman i kakorna. Njut dem till kaffet eller till ett litet glas portvin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bred ut mjöl och mandelmjöl på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mjölet 5-7 minuter. Låt svalna.
Häll mjölet i en matberedare eller skål och finfördela smöret däri.
- Tillsätt finhackade fikon, honung, citron- och apelsinskal samt nejlikor och kanel. Avsluta med apelsinsaft och blanda ihop till en deg. Låt degen vila 20 minuter i kylen.
- Sätt under tiden ugnen på 180 grader.
- Dela degen i små bitar och forma till små "horn" Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg.
- Vänd dem i florsocker medan de fortfarande är varma. Låt dem svalna innan du lägger dem i tättslutande burkar.
Publicerat den
2 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar