Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakad längd med skinka, svamp och purjolök.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med en färdigkavlad rektangulär smördegsplatta blir detta en enkel och mycket lättlagad rätt. Fyllningen kan varieras i det oändliga .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skiva champinjonerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Skölj och skiva även purjolöken.
  2. Lägg till purjolöken och den skurna skinakan i pannan och småfräs även den en kort stund. Häll i crème fraichen,créme bonjour, salta och peppra och låt den småputtra i några minuter så att smakerna träder fram. Låt svalna.
  3. Ta fram smördegsplattan och häll fyllningen som en sträng på ena långsidan och rulla sedan ihop.
  4. Lägg rullen på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över sesamfrö. Grädda längden i 225 graders värm (mitt i ugnen) tills den får fin färg, cirka 10-15 minuter.
  5. Servera men en härlig sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.