Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspiroger med ägg och lax

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smördegspiroger med ägg och lax. Pirogerna smakar allra godast nygräddade. Men du kan göra dem klara för gräddning långt i förväg och förvara dem i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Tina smördegen.
  2. Finhacka löken och fräs den i smör.
  3. Hacka de hårdkokta äggen och laxen. Blanda ner den frästa löken, salt, peppar och dill.
  4. Halvera smördegsplattorna till kvadrater. Pensla kanterna med uppvispat ägg och lägg på fyllning på en sida och vik ihop till trianglar. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills de fått fin färg. Servera dem varma med sallad som fuktats lätt med citronolivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.