Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåslimpa

(8 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett mumsigt matbröd som tar slut direkt.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, salt, smulade örtkryddor, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller i maskin, tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min på en rumsvarm och dragfri plats. Tag upp degen på mjölat bord. Knåda degen smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 bitar. Forma varje degbit till en limpa. Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt. Skär med vass kniv ett par skåror i varje limpa. Låt limporna jäsa övertäckta ca 20 min. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt dem kallna under bakduk på galler.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Lisa35 16 augusti 2009

    Tack för detta goda recept! Jag och mina två barn har precis klämt i oss massor :-) Nybakat, varmt bröd med smör och ost på.........finns det nått godare !!!

  • diaz55 4 september 2009

    Tack för jättegott brödrecept, limporna ligger och kallnar under bakduk för avsmakning, jättebra matsäcksbröd att ta med på skogspromenaden i morgon, Mums!

  • lottenbrun 7 september 2009

    Toppen! Tusen Tack. Det är detta som behövs när man bor i Norge och skickar med bröd till skolan som barnen ska gilla!

  • Millutt 9 september 2009

    Det här brödet är jättegott, jag bakade det för ett par dagar sen...Passar perfekt med ost på, men apelsinmarmelad funkar inte(enligt mig), jag gjorde misstaget att ta både ost och apelsinmarmelad när brödet var nybakat, men det smakade inte bra med den kombinationen...

  • pemann 22 september 2009

    Ett jätte gott bröd som min son älskar. Han har kommit på att det går att rosta=) sedan åker det på massor av smör och ost. Så nu blir det att baka flera dagar i veckan.

  • santafe1 17 november 2009

    Det här var ett bröd i min smak.Bakade det igår kväll.Nybakat med smör och ost var det helt underbart.En klockren 5-poängare.

  • SuHo 20 mars 2010

    Jättegott! Vi bakade det när vi skulle ha soppa till middag... Blev hur bra som helst! Lättsamt att baka var det också. Tack!

  • lena742 6 augusti 2010

    Detta är ett av min familjs favorit bröd att ha till middagen när vi äter pasta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.