- Serverar: 10-14 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En ljuvligt god smörgåstårta som innehåller läckerheter från havet.
Lätt och snabbt fixar man till denna fantastiskt goda smörgåstårta.
Instruktioner
- Till fyllning 1+2: koka 5 ägg och låt svalna.
Blanda ihop 2 dl creme fraiche med 1 dl majonnäs och 1 tsk curry.
Hacka crabfish och 2 av äggen.
Rör ner ägg och crabfish i creme fraiche-röran.
Dela röran i två lika delar.
- Lägg två halva polarkakor mot varandra så det blir en hel cirkel.
Bred ut en del av röran på första lagret.
Lägg på 2 polarhalvor till och bred över nästa del av röran.
Lägg på två polarhalvor till.
- Fyllning 3: blanda ihop 1 dl creme fraiche med 0,5 dl majonnäs.
Rör ner 0,5 dl hackad purjolök och 50 g rom.
Bred ut på polarkakan.
- På toppen:
Blanda ihop 1 dl creme fraiche med 1 dl majonnäs.
(Gör dubbel sats med creme fraiche och majonäs om du tänker garnera kanten med kryddgrönt.)
Rör ner 0,5 dl finhackad dill.
Bred ut röran på polarkakan.
Lägg rom i mitten av polarkakan.
Skiva äggen och lägg en rand utanför romen.
Hacka gurka och lägg en rand av den utanför äggen. Längst ut lägger du räkorna.
- Garnera med några dillkvippor.
- Ät och njut av den goda smörgåstårtan.
Det är även gott att använda lite gravad lax som garnering.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kalasbra!!
Supergod! Tack för receptet! Mvh Lilas
Bjöd mina kollegor på jobbet på denna förra veckan. Alla älskade den, enkel och väldigt god!
Bjöd mina jobbkompisar på tårtan å nästan alla ville ha receptet!gav en bit t pappsen å en t gubben,båda sa att den va jättegod,jättekul.smidigt recept oxå,sånt gillas:)
Supergod ! Blir att göra den i helgen igen :)