Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörkolasås med havssalt

 
Skriv ut

Recept från Allt om mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ca 1 msk socker i mitten av en medelstor kastrull och värm på medelvärme.
  2. Låt sockret smälta. (Lyft och skaka kastrullen försiktigt, så att sockret flyter ut, då smälter det lättare och du förhindrar att det bränner fast. OBS! Rör inte runt i sockret, låt kastrullen göra jobbet.)
  3. När sockret smält, strö ner ett par matskedar till och upprepa steg två och tre tills allt socker smält och fått en gyllene bärnstensfärg.
  4. Tillsätt sedan smöret, lite i taget, och rör om ordentligt tills det blandat sig.
  5. Ta kastrullen av plattan och tillsätt grädden.
  6. Rör i vaniljsocker och flingsalt och blanda ordentligt.
  7. Häll i glasburk och låt svalna. Förvara i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.