Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekta kantareller på krispig rösti

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kantareller mums.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa kantarellerna genom att borsta av jorden med en liten pensel.
  2. Skala och riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna, Lägg sedan över den på en plåt och låt den bli färdig i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.
  4. Lägg kantarellerna i en kall stekpanna och sätt på värmen, Tillsätt en rejäl smörklick när vätskan dunstat bort. Smörstek med finhackad schalotttenlök tills det börjar poppa i pannan. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.