Sätt ugnen på 180°.
Häll en skvätt olivolja i botten på en ugnsfast form.
Riv moroten grovt och fördela den i botten av formen.
Skala och hacka löken fint och vitlöken finare och strö den över moroten. Skiva tomaterna och lägg i dem i formen.
Salta och peppra fisken och vik ihop fiskfiléerna till små prydliga bitar. Om du använder frusen fisk kan bitarna variera väldigt i både form och storlek. Dela de största och vik de tunna dubbelt. På så vis blir de klara samtidigt i ugnen. Lägg slutligen fiskbitarna på grönsaksbädden.
I en bunke, blanda crème fraiche, grädde och majonnäs.
Klipp ner en rejäl nypa färsk timjan och krydda upp med salt och svartpeppar. Slå blandningen över fisken.
Ställ in formen i ugnen i cirka 25-30 minuter. Känn lite på fisken ed en gaffel eller provsticka. Om den lätt faller isär är den färdig.
Servera med ett blomkålsmos som du gör medan gratängen
står i ugnen: Koka blomkål i buljong. Slå av vattnet och mixa blomkålen slät med en rejäl smörklick. Krydda med svartpeppar och smaka av om det behövs lite extra salt.