Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snäll fiskgratäng med blomkålsmos LCHF

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Supergod LCHF-rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Häll en skvätt olivolja i botten på en ugnsfast form. Riv moroten grovt och fördela den i botten av formen. Skala och hacka löken fint och vitlöken finare och strö den över moroten. Skiva tomaterna och lägg i dem i formen. Salta och peppra fisken och vik ihop fiskfiléerna till små prydliga bitar. Om du använder frusen fisk kan bitarna variera väldigt i både form och storlek. Dela de största och vik de tunna dubbelt. På så vis blir de klara samtidigt i ugnen. Lägg slutligen fiskbitarna på grönsaksbädden.
  2. I en bunke, blanda crème fraiche, grädde och majonnäs. Klipp ner en rejäl nypa färsk timjan och krydda upp med salt och svartpeppar. Slå blandningen över fisken. Ställ in formen i ugnen i cirka 25-30 minuter. Känn lite på fisken ed en gaffel eller provsticka. Om den lätt faller isär är den färdig.
  3. Servera med ett blomkålsmos som du gör medan gratängen står i ugnen: Koka blomkål i buljong. Slå av vattnet och mixa blomkålen slät med en rejäl smörklick. Krydda med svartpeppar och smaka av om det behövs lite extra salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.