Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halländsk snöboll

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Mamma har alltid dessa till kaffet på julafton, men dom är lika goda året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mald sötmandel med florsockret. Vipsa äggvitorna till hårt skum och blanda i. Lägg teskedstora klickar på bakplåtspapper. Grädda 5-6 minuter i 175 grader
  2. Kaffekräm: Gör en redning på smöret, mjölet och kaffet. Tag av kastrullen rör i äggulan som först blandats med grädden. Låt svalna.
  3. Mockakräm: Rör smör, vaniljsocker poröst. Blanda med den avsvalnade kaffekrämen.
  4. Bred på kakhalvorna och lägg ihop dem till en liten "snöboll".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.