Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snöbollar

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

vit blockchoklad blir vädligt söta och ljus blockchoklad blir lite mindre söta dom är godas om dom får stå en stund i kylskåpet . favoriter, väldigt söta och mycket goda

Ingredienser

Instruktioner

Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka. Rör ner smöret i grädden. Smält chokladen försiktigt i micron. Korta intervaller och flera omrörningar är trevligare än bränd choklad. Rör ner chokladen i grädden. Rör även ner kokosen och blanda ordentligt. Häll upp smeten på en tallrik och ställ in i kylskåpet tills den stelnat lite och går lätt att forma små bollar av. Detta tar ca 10-15 minuter. Forma små bollar som får rulla runt i florsockret. Ställ in snöbollarna i kylskåpet och låt stelna helt. Förvara dem i kylskåpet.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • joonssoon 15 september 2010

    Gjorde dessa nu precis, de är riktigt goda. Jag tillsatte 2 passionsfrukter i också :) Rullade även hälften av bollarna i florsocker och de andra i kokos. Riktigt sött och gott :)

  • bojan123 15 september 2010

    ja dom är kanon goda ,, jag brukar även ta mandariner ,apelsin , annans i .. kanon gott ..

  • joonssoon 15 september 2010

    Ååå de lät smaskigt de får jag ta och testa det också. Får bli nästa gång :)

  • Kawpri 17 september 2010

    man kan låta chokladen smälta direkt i gräddblandningen när den svalnat lite då riskerar man inte att förstöra chokladen då den är väldigt värme känslig vit choklad får till exempel inte överstiga 48 grader. Viktigt också är att använda osaltat smör. Jag älskar vit choklad med lime rullat i socker. Härligt söt syrligt :)

  • hellulr 1 oktober 2010

    Det här var enkelt att göra! Personligen gillade jag inte kokosen men det är smaksak (ungarna åt nog med god aptit). Jag testade en sats med hackade aprikoser och det blev kanon för min smak. Tack för ett bra och enkelt recept!

  • bounce 17 december 2010

    Underbart goda. 5 stjärnor!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.