Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb maräng- och jordgubbstårta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

En god och enkel tårta som behöver frysas minst fyra timmar. Perfekt som avslutning på grillningen en skön sommardag. Krispig maräng blandas med lent jordgubbsmousse, mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa bären och mixa dem till en puré. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Koka ihop vatten och socker. Krama ur alla vätska ur gelatinbladen och lägg ner dem i lagen. Se till så att de smälter helt.
  3. Blanda lagen med jordgubbspurén. Vispa grädden hårt och vänd ner den, rör om försiktigt.
  4. Klä botten på en springform med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  5. Placera en marängbotten i formen och fördela hälften av jordgubbsmoussen på marängen. Täck med nästa botten och fördela resterande mängd mousse ovanpå.
  6. Täck över tårtan och låt den stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta upp och garnera tårtan med jordgubbar och mynta/citronmeliss vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • em_elie 20 mars 2011

    Wow vilken tårta! Gjorde den igår och den fick högast betyg av gästerna.

  • Cassiopeya 21 mars 2011

    Vad kul att den blev uppskattad! =) Tack för fint betyg:)

  • MammaMarita 31 juli 2011

    Tyvärr inget wow här....smakar som vanlig jordgubbs-sorbet.

  • [email protected] 6 september 2011

    Förstod inte riktigt vad det var som var snabbt med denna tårta? Fyra timmar i frysen...

  • Mysticdream 12 april 2012

    Ska den verkligen stå i frysen? Verkar som att den lär bli jättehård... :S

  • Cassiopeya 19 juni 2012

    Man behöver ta upp den en stund innan man ska äta den. Det blir som en glasstårta med maräng och jordgubbsglass. Vi ska göra den på midsommarafton och servera med färska jordgubbar på toppen. Något chokladigt blir det nog oxå, kanske gör egna chokladflarn/chokladlöv att garnera med:p Snabb och snabb, den går ganska snabbt att slänga ihop och så är den smidig att ha i frysen och ta fram vid oväntat besök. Vill man ha den mindre hård kan man ju alltid låta den stå kortare tid i frysen;)

  • Avokadoarsle 6 juni 2014

    Ska testa denna idag! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.