- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut
En god och enkel tårta som behöver frysas minst fyra timmar. Perfekt som avslutning på grillningen en skön sommardag. Krispig maräng blandas med lent jordgubbsmousse, mums!
Instruktioner
- Snoppa bären och mixa dem till en puré. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Koka ihop vatten och socker. Krama ur alla vätska ur gelatinbladen och lägg ner dem i lagen. Se till så att de smälter helt.
- Blanda lagen med jordgubbspurén. Vispa grädden hårt och vänd ner den, rör om försiktigt.
- Klä botten på en springform med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
- Placera en marängbotten i formen och fördela hälften av jordgubbsmoussen på marängen. Täck med nästa botten och fördela resterande mängd mousse ovanpå.
- Täck över tårtan och låt den stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta upp och garnera tårtan med jordgubbar och mynta/citronmeliss vid servering.
Publicerat den
21 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Wow vilken tårta! Gjorde den igår och den fick högast betyg av gästerna.
Vad kul att den blev uppskattad! =) Tack för fint betyg:)
Tyvärr inget wow här....smakar som vanlig jordgubbs-sorbet.
Förstod inte riktigt vad det var som var snabbt med denna tårta? Fyra timmar i frysen...
Ska den verkligen stå i frysen? Verkar som att den lär bli jättehård... :S
Man behöver ta upp den en stund innan man ska äta den. Det blir som en glasstårta med maräng och jordgubbsglass. Vi ska göra den på midsommarafton och servera med färska jordgubbar på toppen. Något chokladigt blir det nog oxå, kanske gör egna chokladflarn/chokladlöv att garnera med:p Snabb och snabb, den går ganska snabbt att slänga ihop och så är den smidig att ha i frysen och ta fram vid oväntat besök. Vill man ha den mindre hård kan man ju alltid låta den stå kortare tid i frysen;)
Ska testa denna idag! :)