Snabb och god fisklåda

Lätt och snabb att göra, och så god! Det är ett gammalt laxpuddingrecept vi piffat upp lite grand. Omtyckt allt-i-ett vardagsrätt som funkar utmärkt i matlådan dagen efter.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk

Ingredienser

10-12 normalstora potatisar
700-800 g fiskfilé (torsk, lax el. likn.)
5 ägg
5 dl mjölk
3 tsk hummerfond
3 msk hackad dill
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
2011
Sparat:
39

Gör så här

Koka potatisen och kyl ner den. Skala och skiva den.

Sätt ugnen på 225º.

Skär fisken i mindre bitar. Vispa ihop ägg, mjölk och hummerfond.

Lägg hälften av den skivade potatisen i botten på en smord ugnsform. Salta lätt och strö över hälften av dillen. Därefter all fisk, resten av dillen och salta lätt igen. Toppa med potatisen som är kvar och häll över äggröran.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter (beror lite grand på vilken fisk det är).

LIKNANDE RECEPT

Fisklåda recept
av Allimac
över 2 månader
av githg
över 2 månader
av lena4
över 2 månader
av monel
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.