- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Blev det kyckling över från förra måltiden? Matlagningsgrädde och lite färska kryddor i kylen?
Bra, då kan du sno ihop en smarrig kycklingpasta enligt det här receptet. Snabbt, enkelt - och väldigt gott.
Instruktioner
- Läs hela beskrivningen först så du planerar måtten lämpligt. De angivna måtten är bara riktmärken.
- Häll vatten i en wok eller djup stekpanna (mängd beroende på hur mycket pasta som ska kokas).
Häll i salt, svartpeppar, japansk soja, hönsbuljong, Sambal Oelek.
Det ska smaka starkt och rätt salt.
Om det kantrar, slå av lite vätska och häll på nytt vatten.
- Häll i pasta. Skruvar, gnocchi, snäckor eller liknande former funkar bäst.
- Koka tills pastan är nästan klar och vattnet reducerats till ett par deciliter.
- Strö över paprikapulver och slå på ett par deciliter matlagningsgrädde.
Det ska vara rejält blött, men inte soppa.
- Lägg i tillagade kycklingbitar. Grillade, kokta, whatever. Klipp över en god andel färsk koriander. Ta basilika eller oregano istället om du inte gillar koriander.
- Låt det puttra tills allt vatten förångats.
- Strö över och rör försiktigt ned grovt riven parmesan.
- Servera med ett glas mustigt rödvin.
Publicerat den
12 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar