Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabblagad thailändsk rätt med massor av heta och goda smaker. Detta blir snabbt en thailändsk favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka citrongräset fint. Ansa och skiva purjolöken fint. Kärna ur chilifrukterna och strimla dem fint.
  2. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. bryn kycklingstrimlorna runt om. Ta upp kycklingen.
  3. Lägg vitlök, citrongräs, hälften av chilifrukten, hälften av purjolöken och ingefäran i woken. Fräs 1-2 minuter. Lägg ner kycklingen och rör ner kokosmjölk och buljong. Sjjud upp och tillsätt fisksåsen och färskpressad citronsaft.
  4. Tillsätt resten av purjolöken och chilifrukten. Rör om, sjud upp, strö över koriander. Servera med jasmin- eller basmatiris.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lodjuret 24 februari 2008

    Riktigt gott! mums!

  • Nomman 24 februari 2008

    Riktigt gott, äkta thailändsk smak! Tummen upp!

  • mumsan 26 november 2008

    Smarrigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.